Tarlósnak fentről üzenik, ne adja ki az OLAF-jelentést

A főpolgármester nem érti, miért kell vitatkozni a 4-es metró körüli lopási botrány jelentésének nyilvánosságáról.

MTI
2017. 02. 01. 7:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A városvezető közölte, megkapta hivatalosan a Miniszterelnökségtől az OLAF-jelentést. A kormány és a főváros tartalmilag maximálisan egyetért a kérdésben – tette hozzá. Tarlós István ugyanakkor elmondta: nem érti, hogy miért folyik „egy ilyen, kicsit álságos vita a nyilvánosságra hozatalról”. A kormány megkapta a jelentést, azzal, hogy köteles az Európai Unió vonatkozó adatvédelmi szabályait betartani. Mint mondta, nem érti, hogy miért nem hozza nyilvánosságra a saját jelentését az OLAF, vagy ha nem hozhatja, akkor miért adja úgy másoknak, hogy közben „kvázi megfenyegeti”, hogy „hozd nyilvánosságra, ha akarod, de ha valamilyen adatvédelmi szabályt sértesz, akkor problémád lehet”.

A főpolgármester közölte, az adatvédelmi biztostól és a Miniszterelnökségtől is kapott levelet, amelyben óva intik attól, hogy nyilvánosságra hozza a jelentést, hacsak nem akar évekig pereskedni például multinacionális cégekkel. Ő ugyanis kilátásba helyezte, hogy a tiltások ellenére megteszi ezt – jegyezte meg.

Tarlós kijelentette: nagyon örülne, ha „ennek a játéknak vége szakadna”, mert szerinte ez egyetlenegyre ad alapot és lehetőséget: arra, hogy a jelentés nyilvánosságra hozataláig ködösíthetnek azok, „akik politikai motivációval vagy talán ijedtségből, riadtságból” összevissza beszélnek, találgatnak, próbálnak teóriákat felállítani.

„Azok közé tartozom, akik leginkább vágynak rá, hogy a nyilvánosságra kerüljön a jelentés” – fogalmazott a főpolgármester.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.