Devizahitelesek üvöltöztek a bíróval

Elszabadultak az indulatok egy birtokvédelmi per ítélethirdetése után a Fővárosi Törvényszéken. A biztonsági szolgálatnak kellett intézkednie.

Horváth Csaba László
2017. 03. 07. 10:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hatalmas kiabálásba torkolt egy birtokvédelmi perben tartott bírósági tárgyalás a Fővárosi Törvényszéken – értesült a Magyar Nemzet. Információink szerint a tárgyaláson ítéletet hirdetett a bíróság, ám azzal nem volt elégedett a hallgatóság, és üvöltözni kezdtek a bíróval. Az akcióra egyébként felkészültek a megjelentek, ugyanis mindannyian egyforma, sárga pólóban jelentek meg, amelynek hátán az állt:

Ne fizess! Pörölj! Tiltakozz!

A Fővárosi Törvényszék tájékoztatása szerint végül nem volt szükség rendőri intézkedésre. Közölték, hogy a konfliktust a biztonsági szolgálat munkatársai kezelték, így az összes megjelent elhagyta a tárgyalótermet. Ugyanakkor az ítélethirdetés részleteiről későbbre ígértek tájékoztatást.

Egy olvasónk fényképet is küldött a konfliktusról, és elmondta, hogy a tárgyalóteremben pattanásig feszült a hangulat, s ő már tettlegességtől tartott. Erre azonban nem került sor – tette hozzá. Közben megtudtuk, hogy az akciót a bajba jutott devizahitelesek miatt gyakran tüntetéseket szervező Póka László vezette „Nem adom a házamat mozgalom” szervezte.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.