időjárás 16°C Cintia , Norbert 2023. június 6.
logo

Lebuktatták a sunyin traffipaxozó rendőrt

MNO
2017.03.11. 11:37

Kapualjban leskelődött a fővárosi rendőr, fotó is készült róla. A pénzbehajtás volt a cél.

Az autósok számára teljesen fedett helyről, egy Üllői úti kapualjból traffipaxozott egy fővárosi rendőr – a rejtett sebességmérést egy járókelő szúrta ki, és le is fotózta, a lebuktatott rendőr viszont éppen hogy őt kérte számon a fényképezés miatt, írja a Vezess.hu.

Az autós portál egy közösségi oldalon bukkant a képre, amely alapján úgy tűnik, a rendőr szimplán csak a büntetési bevételre hajtott.

A traffipax látványa ugyanis a hatóság szerint magában is preventív jellegű, de a kapualjban egyetlen gyorshajtó sem vehette volna észre a mérést.

A Vezess.hu felidézi, tavaly szeptemberben az Országos Rendőr-főkapitányság közölte, semmilyen jogszabály nem szól arról, hogy a traffipaxot jól látható helyre kell tenni – az ORFK szerint viszont a hatóságnál kultúraváltás történt, és már náluk is elvárás az átlátható sebességmérés.

A portál a trükkös traffipax ügyében megkereste a Budapesti Rendőr-főkapitányságot is, ahol közleményben ismerték el: a bujkáló rendőr megsértette a fegyelmi normákat, emiatt fegyelmi eljárás indul ellene.

A beismerést azonban nem verték nagydobra, legalábbis a Police.hu oldalára már nem került ki látható helyre a közlemény.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.