Megdőlt a budapesti melegrekord

Újpesten 23,6 fokig melegedett fel a levegő.

MN
2017. 03. 29. 18:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Március 29-én Újpesten 23,6 fokig melegedett fel a levegő, ez 0,1 fokkal magasabb, mint az ezen a napon mért eddigi legmagasabb hőmérséklet, 23,5 fok, amelyet 1989-ben, Ferihegyen mértek – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

A szélsőségek válogatása és ellenőrzése a mérések kezdete óta tart, ennek ellenére előfordulhat, hogy a bemutatottnál szélsőségesebb értékek is bekövetkeztek, vagy esetleg hibás érték maradt az adatok között, különösen a 20. század első felében, amely időszakról túlnyomó részben csak kéziratos formában vannak adataink – teszik hozzá.

Az OMSZ előrejelzése szerint csütörtökön a többórás napsütést gomolyfelhők zavarhatják meg, délután főként keleten záporeső is előfordulhat, majd kora estétől mindenhol csökken a felhőzet. Az északnyugati szelet nagy területen élénk, időnként erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.