Puskás-ügyi nagykövet lett Szöllősi György

A Nemzeti Sport főszerkesztője Szijjártó Péter javaslatára képviseli a magyar foci hagyományait.

MN
2017. 03. 30. 19:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki Szöllősi Györgyöt Szijjártó Péter külügyminiszter javaslatára Áder János köztársasági elnök. A Nemzeti Sport főszerkesztője a magyar futball és a Puskás-ügyek nagykövete lett – derült ki a TV2 I/I Azurák Csabával című műsorának felvételén.

Az Index a TV2 közleménye alapján azt írta, hogy Szöllősi György Magyarország hivatalos diplomatájaként folytathatja azt a munkát, amelynek lényege a magyar futball hagyományának és Puskás Ferenc örökségének nemzetközi képviselete. – A Külgazdasági és Külügyminisztérium azt kéri a Nemzeti Sport főszerkesztőjétől, hogy koordinálja, segítse mindazokat a kezdeményezéseket, amelyek a gazdag magyar futballkultúrának állítanak emléket bárhol a világon.

Szöllősi György, aki Puskás Ferenc életrajzírója is, arról is beszélt, hogy az olimpiai bajnok magyar labdarúgó népszerűsége és hírneve semmit nem kopott az elmúlt években. Puskás Ferenc a világszerte egyre népszerűbb futballnak olyan klasszikusa, akinek bizonyos eredményeit a mai napig nem tudták felülmúlni. Ilyen például az 1960-as BEK-döntőn szerzett négy gólja a Real Madrid színeiben. Ezért is őrzi a magyar focizseni emléket világszerte számtalan szobor és tábla.

Szöllősi azt követően lett a Nemzeti Sport főszerkesztője, hogy Mészáros Lőrinc megvette a Mediaworksöt (és megszüntette a Népszabadságot). Korábban újságíróként dolgozott már a Nemzeti Sportnál és a Képes Sportnál. Ezt követően a Magyar Labdarúgó-szövetség sajtóosztályát vezette, majd a Puskás Ferenc Labdarúgó-akadémia kommunikációs igazgatója volt egészen 2014-ig. 2010 óta a magyar FourFourTwo magazin főszerkesztője. 2015-ben megválasztották a Magyar Sportújságírók Szövetsége elnökének.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.