A CÖF feltalálta a közzé nem tett közleményt

A szervezet munkatársa sem találta meg saját honlapjukon a „közleményt”.

Lőrincz Tamás
2017. 04. 18. 16:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Támad a Soros médiabirodalom” címmel ment neki a független szerkesztőségeknek a TV2 a húsvéti hosszú hétvégén. A médiumokat – egyebek között a Magyar Nemzetet is – reagáltatták arra a CÖF-közleményre, amelyben azt állították, hogy a szerkesztőségek kapcsolatban állnak az Orbán-kormány ellenségével, Soros Györggyel. Egy apró malőr azonban úgy tűnik, becsúszott: a CÖF elfelejtette közzétenni a „közleményt”. Az ugyanis nem került ki a szervezet honlapjára, nem jutott el több érintett szerkesztőséghez, valamint az erre rendszeresített MTI/Országos Sajtószolgálathoz sem került be. 

A Hvg.hu rákérdezett kedden a CÖF-nél, hogy hol olvasható a közlemény. A szervezet munkatársa először telefonon próbált segíteni, de végül még ő sem találta meg saját oldalukon a közzétételt. Írásbeli megkeresésükre végül elismerték, hogy a „közleményt” a TV2 e-mailben kapta meg. „A húsvéti ünnepekre tekintettel” választották „közlésüknek azt a formáját”, illetve mivel „a TV2 Tények című műsora is többször foglalkozott Soros György magyarországi tevékenységével” – magyarázták. Később azt is hozzátették, hogy „mások mellett” a TV2 is megkapta ezt a közleményt, arra azonban eddig nem válaszoltak, hogy pontosan mely szerkesztőségek juthattak még hozzá a CÖF állításaihoz.

Mindez azt jelenti, hogy a szélesebb nyilvánosságnak szánt közlemény nem is létezett, levélben átküldték, mit mond a CÖF, amiből riportot gyártott a TV2.

A TV2 által feltett kérdésekre egyébként itt válaszoltunk.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.