A Fidesz Magomedről: Egyéni problémákkal nem foglalkozunk

Halász János és Tuzson Bence is hárította a Hír TV kérdését, hogy nem tartják-e vizsgálandónak az ügyet.

MN
2017. 04. 23. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Egyéni problémákkal a frakciónk nem foglalkozik, közlekedési balesettel sem, olyan ügyekkel sem, amikor valaki valakinek a zsebéből kiveszi a pénztárcáját, a meccsen szidják a bírót, vagy megfenyegetnek valakit. Ez nem a mi dolgunk, nem a Fidesz-frakció dolga, ilyen kérdéssel nem szoktunk foglalkozni” – ezt mondta a Fidesz frakciójának szóvivője a Hír TV azon kérdésére, nem tartják-e vizsgálandónak a Magomed-ügyet.

Mint ismeretes, egy csecsen férfi, Magomed Daszajev közvetítette Komáromy Gergelynek az üzenetet, hogy jobb, ha nyilvánosan bocsánatot kér a szovjet emlékmű megdobálása miatt, különben baja lehet neki és a családjának is. „Tök jóba lettünk vele konkrétan, de az nagyon para, hogy egy ilyen videót kell csinálni azért, nehogy valakik megtaláljanak, mert állítólag sok ilyen ember van szerinte” – mondta az aktivista. Az ügyről és a csecsen férfiról itt írtunk bővebben:

Az LMP a nemzetbiztonsági bizottságban vizsgálná ki, milyen veszélyt jelenthet, ha csecsenek fenyegethetnek meg magyarokat a politikai véleménynyilvánításaik miatt. Szél Bernadett bízik benne, hogy a kormány is képviselteti majd magát a szerdán esedékes következő ülésen.

A kormányzatnak nincs feladata a csecsen férfi ügyében – ez a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár véleménye. Tuzson Bence a megfélemlített aktivistának azt tanácsolta, tegyen feljelentést.

„Magyarországon minden magyar állampolgárt meg kell védeni, a magyar hatóságoknak is ez a kötelességük. Úgyhogy ha valaki úgy érzi, hogy, miként ez a sajtóban elhangzott, az ő véleményét befolyásolták, és nyomást gyakoroltak rá, bűncselekményt követtek el vele szemben, akkor meg kell tenni természetesen a megfelelő feljelentéseket, hiszen a bűncselekmény minden esetben bűncselekmény” – mondta Tuzson Bence.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.