A jövő gyilkosai – írták a Fidesz-székház elé

Plakátokkal ragasztották tele a Fidesz székházát az Együtt aktivistái: A jövő gyilkosai – üzentek a Lex CEU miatt tiltakozva.

MN
2017. 04. 11. 5:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Plakátokat ragasztott Juhász Péter és az Együtt több tagja a Fidesz budapesti, Lendvay utcai székházára.

Az ellenzéki párt a „Putyin pincsije”, „A jövő gyilkosai”, „Hazaárulók” feliratokkal tiltakozott a CEU működését ellehetetlenítő törvény ellen, de demonstráltak a Fidesz egyre erősebb orosz kapcsolatai miatt is, ezért orosz zászlót is festettek szórófejekkel a székház elé.

– Ez már rég nem a CEU-ról szól, hanem az önkényről. Huszonöt évvel a rendszerváltás után az embernek azért kell tiltakoznia, hogy ne kerüljünk újra orosz befolyás alá. Orbán Viktornak pedig üzenem, normális ember nem adja el a hazáját – mondta az Együtt vezetője.

Juhász élő videoközvetítésben mutatta be a tiltakozó akciót, így azt is felvette, amikor megérkeztek a székház biztonsági őrei, és elkezdték eltávolítani a plakátokat, illetve elzavarni az Együtt aktivistáit. A biztonságiak vezetője megpróbálta elvinni az összegyűjtött plakátokat is, de az Együtt vezetője több társával megakadályozta.

Juhász Péter élő közvetítésében mindenkit tiltakozásra buzdított, és arra kérte a Facebook-stream több ezer nézőjét, hogy legyen ott szerdán fél hatkor a Hősök terére tervezett tüntetésen. 

A politikus részt vett a Sándor-palota előtt kezdődő, majd a Magyar Rádió épülete előtt befejeződő, hétfő esti spontán tüntetésen is. A demonstráció résztvevői amiatt tiltakoztak, hogy Áder János több ezer hazai és külföldi értelmiségi, 17 Nobel-díjas tudós, az MTA elnöke és az amerikai külügy egyértelmű tiltakozása ellenére aláírta a CEU-törvényt, pedig politikai okokra hivatkozva visszaküldhette volna megfontolásra a parlamentnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.