Az Echo TV miatt kiköltöztetik a vizes vb-t szervező céget

A Mészáros Lőrinc-féle Echo TV menne a Bp2017 Nonprofit Kft. Angol utcai irodáiba.

Jandó Zoltán
2017. 04. 20. 6:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Költöznie kell a Nap Televízió egykori, a főváros XIV. kerületében lévő, Angol utcai épületéből a vizes világbajnokság szervezésén dolgozó Bp2017 Nonprofit Kft.-nek. A cég székhelye eddig sem itt volt ugyan – hanem a margitszigeti Hajós Alfréd sétányon –, a társaság ennek ellenére a Gyárfás Tamás tulajdonában lévő épület egy részét használta mostanáig.

A Magyar Úszószövetség volt elnöke január első napjaiban eladta az ingatlant Mészáros Lőrincnek. A miniszterelnökkel nagyon jó kapcsolatot ápoló felcsúti polgármester már akkor jelezte: a nemrégiben megvásárolt Echo TV-t szeretné ide költöztetni. A Magyar Nemzet most megtudta: jelen állás szerint a költözés miatt a Bp2017 Nonprofit Kft. munkatársai sem maradhatnak az épületben. Úgy értesültünk, már az új helyet – egészen pontosan helyeket – is megtalálták a vébén dolgozó csapatnak. Az alkalmazottak egy része a nemrégiben átadott Duna Arénába, azaz a Dagály komplexumba költözhet, míg a többiek Budán folytatják a munkát, a 2024-es olimpiai pályázaton dolgozó vállalat irodáiban. Utóbbi abból a szempontból logikus döntés, hogy a Budapest 2024 Nonprofit Zrt. egészen a működése tervezett lezárásáig, azaz 2017 végéig kibérelte a II. kerületi, Ganz utcai irodaházat, ami így legalább nem áll teljesen üresen, ha végleg lehúzza a rolót a pályázat visszavonása miatt cél nélkül maradt társaság.

Bár az ügyre rálátó forrásainknak eltért a véleményük arról, hogy egy ilyen költözés mekkora munkával jár, az biztos, hogy nem szerencsés a felkészülés hajrájában a teljes szervező céget kitenni egy ilyen procedúrának. Különösen úgy, hogy a társaságnak minden percre szüksége lenne, mivel – amint arról lapunk tegnapi számában beszámoltunk – több területen is jelentős késésben vannak az előkészületek. (Ezzel kapcsolatban egyébként tegnap a Bp2017 Nonprofit Kft. azt közölte, a tervek szerint haladnak a nyári vizes világbajnokság szervezési feladatai, az összes helyszín elkészül legkésőbb júniusra.) Tulajdonképpen az összes budapesti ideiglenes helyszínen akadtak gondok az elmúlt hetekben, de nem indult meg egyelőre a már most 95 milliárd forintos összesített büdzsénél járó világbajnokság promóciója sem.

Kérdés az is, mi lesz az Angol utcai ingatlanhoz kapcsolódó szerződések sorsa. A Valton-Sec Kft. például év elején nyert el közel 60 milliós ajánlatával egy a Bp2017 Nonprofit Kft. részére őrzési-védelmi feladatokra kiírt közbeszerzést, amelynek leírásában szerepel, hogy a munkavégzés helye ez az irodaház.

Bár a Magyar Nemzet több forrásból is úgy értesült, hogy a költözés már eldöntött tény, valószínű, még mindig van rá némi esély, hogy felsőbb jelzésre végül mégis eltolják. A halasztás ugyanakkor valószínűleg elég rosszul jönne az Echo TV-nek, amely az elmúlt hónapokban jelentősen növelte létszámát. A cégregiszter adatai alapján míg az elmúlt években rendre 36-38-an dolgoztak a csatornát működtető gazdasági társaságnál, jelenleg ez a szám már 74, azaz nagyjából duplázódott az állomány, amióta Mészáros Lőrinc átvette a televíziót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.