„Császárként” viselkedik a fideszes polgármester

Tomajmonostora vezetője rendre nyeri a pályázatokat. Erős hátszél vagy csak szerencse? Mindenki másképp látja.

MN
2017. 04. 15. 13:41
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tomajmonostora a szociális alapszolgáltatások fejlesztésére három másik településsel együtt összesen 139 millió forintot kapott, de a település jól járt az uniós és az állami pénzek elosztásánál is – derült ki a Hír TV Célpont című műsorának riportjából.

Noha a településvezető állítólag jó viszonyt ápol Fazekas Sándor földművelésügyi, illetve Varga Mihály nemzetgazdasági miniszterrel is, a helyi kormánypárti önkormányzati képviselő szerint nem a kapcsolatokon múlott a pályázatok sikere. Csécsei Csaba állítja: minden pályázatuk eddig megfelelően előkészített volt.

A helyiek mindezt másképp látják. A Célpont stábjának egyikük azt mondta: „A kis fideszes polgármester azt csinál itt, amit akar, egy császár. A szó szoros értelmében császár.” A falubeliek szerint a településvezető a miniszterrel való jó kapcsolatának köszönheti, hogy Tomajmonostora nyer a pályázatokon.

A riportban elhangzik, hogy Fazekas Szabolcs a térségfejlesztésért felelős Leader pályázatokon családi összefogással nyert, így épülhetett meg a tejüzem. Ugyanakkor az elmúlt években több száz hektár földhöz jutottak hozzá, amelyek után dőlnek a földalapú támogatások. Ráadásul a földet a közmunkásokkal művelteti meg a polgármester – hangzik el a beszámolóban.

Lukács László jobbikos képviselő szerint a polgármester több száz hektár föld után állami támogatást, uniós földalapú támogatást tud igénybe venni. Lukács úgy tudja, hogy Fazekashoz az elmúlt időszakban 100 milliós nagyságrendben érkeztek be ezek a földalapú támogatások.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.