Fidesz: Nem foglalkozunk Nógrádi állításaival

A biztonságpolitikai szakértő azt állította, az amerikai nagykövetség új miniszterelnököt akart.

Lakner Dávid
2017. 04. 22. 16:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen és ehhez hasonló híresztelésekkel a Fidesz nem foglalkozik – így reagált a párt kommunikációs igazgatója, Hidvéghi Balázs a 444-nek Nógrádi György állítása kapcsán.

Ismert: a bombasztikus megszólalásairól ismert, a közmédiában előszeretettel szerepeltetett biztonságpolitikai szakértő egy dombóvári lakossági fórumon kijelentette: az amerikai nagykövetség be akart avatkozni a magyar politikába. „Az amerikai nagykövetség bekérette a Fidesz egyik legmagasabb vezetőjét, hogy vállalja el, hogy miniszterelnök lesz. Az illető azonnal elment a miniszterelnökhöz, és elmondta az egészet” – állította Nógrádi. 

Az állami, illetve pártrendezvényeken is gyakran felbukkanó Nógrádi állításait Hidvéghi úgy kommentálta továbbá: „politikában a külső befolyásolási kísérletek állandóak. A Fidesz–KDNP mindig is azon dolgozott, hogy ezeket elhárítsa.”

Az RTL Klub Híradójának az amerikai nagykövetség is azt mondta, színtiszta fikció, amit Nógrádi előadott. Nógrádi előtt Matolcsy György jegybankelnök is arról vizionált, hogy az USA meg akarta buktatni a magyar kormányt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.