Hazarendelik a washingtoni magyar nagykövetet

Szemerkényi Réka utódja Szijjártó Péter külügyminiszter helyettese, Szabó László lehet.

MN
2017. 04. 04. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az oldal szerint Szemerkényi utódja Szijjártó Péter miniszter helyettese, Szabó László lehet, ám erről még nem született hivatalos döntés.

Az ATV-hez olyan hírek jutottak el, hogy a kormányban volt, aki nehezményezte, hogy az atlantista Szemerkényi Réka nem használta ki eléggé a diplomáciai csatornákat, hogy az amerikai külügyi tárcát megfelelően „tájékoztassa” a lex CEU-ként ismertté vált felsőoktatási törvény módosításáról. A Külgazdasági és Külügyminisztérium később – a Magyar Hírlap érdeklődésére – meg is erősítette az értesülést.

Mint az oldal emlékeztet, Szemerkényit 2015 februárjában nevezték ki, és a fagypontra hűlt magyar–amerikai kapcsolatok rendbehozását várták tőle már az Obama-adminisztráció alatt is. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.