Hiába a tiltás, fennakadást okoztak a „hídfoglalók”

A Margit hídon és az Erzsébet hídon is intézkedtek a rendőrök.

MN
2017. 04. 05. 15:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrök szerda délután egy korábban a Budapest rendőrfőkapitánya által tiltott rendezvény helyszínéről, a Margit hídról előállítottak egy nőt, aki a hídon lévő gépjárműforgalmat akadályozta. A rendőri intézkedéssel összefüggésben személyi sérülés nem történt – írja a Police.hu.

A rendőrség korábban közölte, 12 óra 20 perckor tiltott demonstrációt oszlattak fel az Erzsébet híd pesti hídfőjénél. A rendőrség öt fővel szemben szabálysértési feljelentéssel él. 

Mint megírtuk, a lex CEU elleni tiltakozást kedden este Büki Zoltán, a Demokratikus Magyarországért Mozgalom vezetője hirdette meg a Parlament előtt tartott tüntetésen, ahol több ezren tiltakoztak a CEU tervezett ellehetetlenítése miatt.

Szerda reggel azonban a szervező kérdésére ketten léptek elő, hogy ők készek lezárni a Szabadság hidat, mire Büki felfüggesztette az akciót. Mint mondta, ez egy gördülő tiltakozás lesz, a későbbiekben talán többen vesznek részt a demonstráción.

A CEU bezárása ellen sikeres tüntetéseket szervező Oktatási Szabadságot csoport a 24.hu-t ugyanakkor arról tájékoztatta, Büki Zoltán nincs a keddi és vasárnapi demonstrációk szervezői között, ők egyelőre nem terveznek hídfoglalást.

Az akciót egyébként határozatban tiltotta meg a budapesti rendőrfőkapitány, arra hivatkozva, hogy a lezárni akart útvonalak közlekedése más módon nem biztosítható. Büki egyébként leleményesen április 5-én reggel 07.04-kor tett bejelentést a tervezett hídfoglalásról, a nem kevésbé leleményes hatóság viszont már 07.50-kor megtiltotta az egyébként el sem kezdett demonstrációt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.