Lejánosozták Ádert a szocialisták, amiért magasabb büntetés jár

Kövér László házelnök súlyosbító tényezőként értékelte, hogy keresztnevén szólították meg az államfőt.

MN
2017. 04. 13. 11:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP hétfői parlamenti akciója következményeként, a „Ne írd alá, János!” felirat feltartásáért Kövér László házelnök büntetést szabna ki a frakció tagjaira – írják közleményükben a szocialisták.

Tény, hogy az MSZP politikusai a lapok felmutatásával megszegték a házszabályt, de a párt azt kifogásolja, hogy a házelnök szerint súlyosbító tényező – azaz magasabb büntetési tarifát von maga után –, hogy a képviselők az államfőt keresztnevén szólították.

Mint írták, a Fidesz a gazdagok pártjaként már azt is büntetné, ha a keresztnevükön szólítják őket. Hozzátették: Kövér szerint „az Orbán-rezsim főkolomposait csak a teljes nevük, címük, rangjuk, hivatali méltóságuk megjelölésével szólíthatja meg földi halandó”. A párt hangsúlyozza: a tiszteletet nem lehet kikényszeríteni, hanem ki kell érdemelni. 

„Azok után, amit a Fidesz a magyar nép ellen elkövetett, 2018-tól nemcsak mi, hanem mindenki a keresztnevükön fogja őket hívni” – tették hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.