Néppárti képviselő: A Fidesz nem közénk való

Frank Engel maga fogja javasolni az EU-szerződés 7. cikkének alkalmazását Magyarország ellen.

MN
2017. 04. 11. 4:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidesz kormányzása mindennek ellentmond, amiben a néppárt hitt és hisz – mondta a Népszavának adott interjúban Frank Engel luxemburgi néppárti európai parlamenti képviselő, aki korábban egy belső levelezésben éles hangon szólította fel fideszes képviselőtársait, hagyják el az Európai Néppártot, és lépjenek ki az EU-ból is.

Engel szerint ma már mindenki előtt világos, hogy a Fidesz nem való az EPP soraiba, de rendkívül nehéz elküldeni valakit, akit egyszer már beengedtek maguk közé. „Én lennék a legboldogabb, ha sikerülne megszabadulni tőlük, mert maguktól nem mennek el” – jelentette ki az EP-képviselő, aki kételkedik abban, hogy bárhol szívesen fogadnák a magyar kormánypártot.

A néppárti képviselő szerint még a folyamat elején tartanak, de viszonylag gyorsan kell cselekedniük, mert a dolgok hamar elfelejtődnek, és akkor minden marad a régiben, ő pedig nem szeretne többé szolidaritást vállalni a Fidesszel. Úgy fogalmazott: ő maga fogja javasolni az EU-szerződés 7. cikkének alkalmazását, vagyis annak kimondását, hogy Magyarországon súlyosan sérülnek az unió alapértékei. Ez nem lesz könnyű, talán nem is lesz elegendő többség a szankciók kiszabásához, de meg kell próbálni.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.