A kormánypártok nem akarnak beszámolót a letelepedési kötvényekről

Demeter Márta az Államadósság-kezelő Központ képviselőit hallgatta volna meg, leszavazták.

Lőrincz Tamás
2017. 05. 02. 9:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánypárti képviselők hiányzása miatt nem tudták biztosítani a többséget a költségvetési bizottság napirendjének elfogadásához, ezért az ülést végül berekesztette Mesterházy Attila bizottsági elnök.

Az ülés elején Demeter Márta független képviselő kiegészítette volna a napirendet, álláspontja szerint ugyanis a költségvetési bizottságnak meg kellene hallgatnia az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) képviselőit a letelepedési kötvények ügyében. Úgy vélte, az ÁKK-nak pontos információkkal kell rendelkeznie a jegyzett kötvények számáról, illetve azokról a cégekről, amelyek a tranzakciókat lebonyolították.

A kormánypárti politikusok azonban – már nem először – nem támogatták a javaslat napirendre vételét, így a bizottság megjelent tagjai végül 5:5 arányban szavaztak, tehát nem született döntés. Az ellenzéki képviselők emiatt végül nem támogatták az egész napirendet, az ülést pedig nem tudták megtartani.

– Nem tudtam volna támogatni egy olyan napirendet, amely sokadjára nem fogadja be a letelepedési kötvényekről szóló napirendi pontot – mondta Mesterházy Attila a bizottsági ülést követően.

Az ülésen egyébként az új képviselőházról hallgattak volna meg beszámolót, valamint tárgyaltak volna a reklámadó módosításáról is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.