Felcsúton tüntetnek Orbán és Mészáros ellen

A Horváth András- és Vágó Gábor-féle Kellesz, vagyis a Korrupcióellenes Szövetség szervezi május 20-ra.

MN
2017. 05. 04. 16:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 20-ra Felcsútra jelentett be tüntetést a Korrupcióellenes Szövetség (Kellesz) Orbán Viktor miniszterelnök és bizalmasa, Mészáros Lőrinc polgármester, milliárdos üzletember ellen. A szervezet adományokat gyűjt, hogy buszokat bérelhessen, és minél többen legyenek a kormányfő falujában.

A tüntetés Facebook-oldalán azt írják: „Mészáros Lőrinc óránként egymillió forintot vesz ki a közösből. Miközben Orbán Viktornak ennél kevesebb pénze van összesen a vagyonbevallása szerint.” Harcosan azt ígérik: lesz elszámoltatás, Orbán és Mészáros pedig „egyszer bűnhődni fognak a mostani bűneikért”.

A Kellesz elnöke Horváth András egykori NAV-alkalmazott, aki azzal vált ismertté, hogy nyilvánosságra hozta a jelentős áfacsalások rendszerét, illetve azt, hogy ezeket az adóhivatal vezetése elleplezi.

A szervezet titkára Vágó Gábor korábbi LMP-s képviselő. Vágó volt az, aki több népszavazási kérdést is beadott a Nemzeti Választási Bizottságnak, amelyből egyet – a korrupciós bűncselekmények elévülésére vonatkozót – hitelesített a testület. A felcsúti tüntetést a korrupcióellenes népszavazási kampány indításának szánják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.