Félrevezet a KDNP a Momentum elnökével kapcsolatban

„Meleglobbiembernek” nevezi a KDNP és az IKSZ Fekete-Győr Andrást, és meg is hamisítják a Momentum elnökének szavait.

Koncz Tamás
2017. 05. 03. 19:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gond nélkül meghamisította a a Momentum elnökének mondandóját közleményében a KDNP és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség: Fekete-Győr András a svájci Neue Zürcher Zeitungnak adott interjút, amit a kereszténydemokraták röviden úgy idéztek: bebizonyosodott, hogy Fekete-Győr is csak „meleglobbiember”, akinek az azonos neműek házassága az egyetlen politikai programja, és ezt fontosabbnak tartja, mint a határok védelmét és a magyar emberek biztonságát.

Emellett azt is szemére vetik, hogy politikai elképzeléseiről sem tud számot adni, a NOlimpia akció után pártja megfeneklett.

Ehhez képest a Momentum elnöke azt mondta az interjúban, hogy az azonos neműek házasságát éppolyan magától értetődőnek tartja, mint azt, hogy Magyarország megvédi határait.

Utóbbi miatt Fekete-Győr a menekültválság során épített kerítést is elfogadhatónak véli, elvégre az ország déli határa egyben schengeni határ is, ennek védelmével pedig többletfeladatok járnak. A Momentum elnöke hozzátette, az európai menekültkvóta szerinte rossz kiindulópont, de uniós tagként nekünk is vannak kötelezettségeink. 

Az ellenzéki politikus úgy látja, egy nemzet ereje abban is megmutatkozhat, hogy képes néhány száz menekült befogadására és a róluk való gondoskodásra. „Ha ettől féltenünk kell a kultúránkat, ahogy Orbán mondja, akkor gyenge a kultúránk. Ez a nézőpont hazafiatlan” – jegyezte meg.

A politikailag passzívnak nevezett pártelnök emellett arról is beszélt a svájci lapnak, hogy pártja sem jobb-, sem baloldali erőt nem képviselt – a Momentum ugyanis Európa-párti, és mint ilyen elveti az Orbán-féle orosz kötődést. Fekete-Győr emellett eltörölné az egykulcsos adórendszert, és ehelyett egy szociálisabb, progresszívabb adófajtát vezetne be.

Az interjú tartalmát kivonatosan és félrevezetően tartalmazó közleményt az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség jegyzi, de hivatalosan a KDNP adta ki.

Az anyagból az is kiderül, hogy a közlemény szerzője a politikai korrektséget is a balliberális pártkatonák eszméjének tartja, az emlegetett meleglobbit pedig összeköti Soros Györggyel, álcivilekkel és „úgynevezett” jogvédőkkel. Mindezzel szinte szó szerint idézi a kormányzati kommunikációs paneleket – a kormányközeli média rendszerint a melegkártyát húzza elő egy-egy ellenzéki politikus, aktivista lejáratásához, így történt ez korábban Vona Gáborral és a politikai paletta ellentétes oldalán álló Gulyás Mártonnal is.

A Momentum visszafogottan reagált a pártközleményre: „Újra megindult a lejáratás a tízezres Európa-párti tüntetésünk után. A Momentummal üdvözöljük a KDNP-t és a propagandagépezetet 2017-ben, ahol jogegyenlőség és határvédelem nem zárja ki egymást.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.