Furcsa dolgokra költi az MVM félmilliárdját a CÖF

Eddig nem is tudtuk, mi az a civilitika és milyen a táplálkozásbiológiailag korszerű komplettált étel.

MN
2017. 05. 12. 15:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kevesebbet állít a Békemenetet szervező Civil Összefogás Fórum (CÖF), illetve a csoport jogi kereteit biztosító Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), mint hogy 2016-ig egyáltalán nem kapott állami cégtől támogatást. Mindezt az után, hogy nyilvánosságra került, az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek tavaly 508 millió forinttal támogatta a kormánypárti szervezetet.

A közleményben még az áfát is levonják az összegből, és azt állítják, így csak 400 millió forint az MVM-től kapott támogatás. Közlésük szerint 2016-ban mindössze 70 millió forintból működtek, és csak 51 milliót használtak fel a támogatásból, a többit idén fordítják „civil missziójukra”. Egészen pontosan a következőkre:

A CÖF nem mindig ilyen magasztos célokra fordította a pénzét, hiszen 2013-ban például – amikor 305 millió forintból gazdálkodott – plakátkampányt indított, hogy Bajnai Gordon politikai visszatérésére reagáljon, és a politikust Gyurcsány Ferenchez kösse.

A szervezet korábban nem árulta el, kitől és milyen támogatást kapott, amit most azzal magyaráz, hogy a szerződésük szerint csak a donor hozhatja nyilvánosságra az adatokat. Az 508 millió forint egyébként az MVM álláspontja szerint nem is közpénz, hiszen maguk gazdálkodták ki, nem a költségvetésből származik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.