Gúnyolódva kért bocsánatot Bayer Zsolt

A publicista azon ironizált, hogy arról is ő tehet, ha az ellenzékiek meg akarják ölni a rendőröket.

MN
2017. 05. 09. 8:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Én hülye vagyok, ez a szomorú hírem van, engem tényleg lehet provokálni. Bocsi, mindenkitől elnézést, aki rettenetesen megijedt az én borzasztó provokációimtól!” – mondta hétfőn az Echo TV Sajtóklub című műsorában Bayer Zsolt publicista azzal kapcsolatban, hogy korábban „csúnyán beszélt” a Karc FM-ben, és ezért többen is feljelentették.

A csúnya beszéd azt jelentette, hogy Bayer azt mondta a parlament igazságügyi bizottságában a civileket megbélyegző törvény ellen tiltakozó aktivistákról: „Úgy kell őket kivágni, mint a macskát szarni. Ha a taknyukon és a vérükön kell őket kirángatni, akkor a taknyukon és a vérükön”, illetve „Ha kell, akkor szanaszét kell verni a pofájukat. Ez ugyanis Magyarország parlamentje, nem pedig a nyilvános vécé, ahová ezek valók.”

Bayer utólag, a hétfői műsorban úgy értelmezte a dolgot, hogy merészelt „illetlen szavakkal arról értekezni, hogy a világon bárhol máshol mit csinálnának” az ilyen tüntetőkkel. A bocsánatkérést gyengíti, hogy a publicista és társai hosszan értekeztek „a másik oldal” által elkövetett verbális és tettleges erőszakról. „Rettenetes rettegés is van, mert itt elszabadult az erőszak meg a gyűlölet, és én szabadítottam el” – ironizált Bayer.

A publicista szerint például arról is ő tehet, ha a tüntetéseken „a jakobinus csürhe” megtámadja a rendőrsorfalat, és azt üvölti, hogy „Öld meg a szar rendőrt!” Azt mondta: „ha ők férgeznek, az liberális, európai férgezés”, illetve „amit ezek művelnek a tüntetéseken, az maga a csurrantott erőszak”.

A teljes adást itt lehet megnézni:

Bayer a keddi Magyar Időkben is írt a témáról, itt már bocsánatkérés nélkül. Azt írta: a tüntetők és ellenzéki politikusok és média mélyen hallgatnak arról, ha a tüntetők vagy ellenzékiek alkalmaznak verbális vagy tettleges erőszakot. A provokációkkal szerinte az a cél, hogy egyszer elszakadjon a cérna, ami után mártírként mutathatnak rá a kormányra, hogy „lám, ezek erőszakosak, agresszívek, a vesztedre törnek”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.