Kétmilliárdot termelt Habonyék médiacége

28 millió forint ütötte a miniszterelnöki tanácsadó markát.

MN
2017. 05. 31. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly 1 milliárd 986 millió forint árbevételt ért el az Orbán Viktor két tanácsadója, Habony Árpád és dr. Győri Tibor nevén lévő médiacég, a Modern Media Group Zrt. – írja a 444.hu a cég 2016-os beszámolója alapján.

A bevételen 54 millió forint adózott nyereséget értek el, amit ki is vettek osztalékban. Habony Árpád így 28 millió forintot könyvelhet el ebből a cégből.

A Modern Media Group Zrt. adja ki a Lokált és a 888.hu-t, 2015-ös árbevétele 803 millió forint volt, amelynek java állami kampányokból vagy állami cégektől származott.

A másik, kormányközeli bulvárlapot kiadó cég, az Ómolnár Miklós-féle Riposzt már korábban közzétette 2016-os beszámolóját. Ebből kiderül, hogy 989 millió forint árbevételt értek el (2015-ben még csak 373 millió volt), a nyereség és egyben a kivett osztalék 58 millió volt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.