Kitiltották a Fidelitas hat tagját a Parlamentből

Matricákkal dekorálták ki a Jobbik néhány irodáját, most nem mehetnek be a Képviselői Irodaházba.

Katona Mariann
2017. 05. 02. 16:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozatlan időre kitiltották az Országgyűlés épületeiből – így a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból – a Fidelitas hat munkatársát. A parlamenti sajtóosztály hivatalos megfogalmazása úgy szól, hogy „házelnök úr a mai naptól határozatlan időre megvonta a Fidelitas hat munkatársának belépési lehetőségét az Országgyűlés Hivatalainak helyiségeibe”. Azokról a fidelitasosokról van szó, akik reggel matricákat ragasztottak a Jobbik néhány irodájára.

A Fidesz ifjúsági szervezetének tagjai olyan matricákkal dekorálták ki az ellenzéki párt irodáit, amelyek Simicska Lajost, illetve az „ez is az enyém” feliratot ábrázolják. A Jobbik mellett médiumokat sem kímélt a fiatalokból álló pártszervezet, az Index és a Hír TV szerkesztőségének tábláira is ugyanilyen matrica került. A Fidelitas azzal indokolta az akciót, hogy rá akarnak világítani, „az elveit feladó Jobbiknak és az Indexnek valójában ugyanaz a milliárdos földesúr a gazdája, így az Index rövid időn belül Simicska új pártjának lakájmédiája lehet”.

Kövér László egyébként most következetes volt, hiszen néhány hete ugyancsak kitiltással szankcionált egy hasonló esetet. Akkor Tordai Bence, a Párbeszéd szóvivője ragasztott matricákat a Parlamentben, mégpedig Orbán Viktor miniszterelnök dolgozószobájának ajtajára. Igaz, az a kitiltás elvileg „örökre” szól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.