Kivonult a rendőrség a gödi otthonba

Ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás.

MN
2017. 05. 08. 9:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken kivonult a rendőrség a gödi Topházba, abba a speciális otthonba, ahol borzalmas állapotokat tárt fel egy nemzetközi jogvédő szervezet, az MDAC (Mental Disability Advocacy Centre) jelentése – írja az Index. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője a portálnak azt mondta, azért jártak kint, mert „ismeretlen tettes ellen indult büntetőeljárás foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt” nyomoznak.

Hozzátette: a folyamatban lévő nyomozásról az eljárás jelenlegi szakaszában nem ad bővebb tájékoztatást.

Mi is beszámoltunk arról, hogy a civil szervezet jelentésében arról ír: a 220 férőhelyes intézményben kényszerzubbonyt használtak, sok az alultáplált gyerek, vannak, akiknek saját ruhái sincsenek.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleményben azt írta, a kormány elfogadhatatlannak tartja az intézményben történteket. Az otthont fenntartó Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság azonnal felfüggesztette az intézmény megbízott igazgatóját, Lantosné Berkesi Juditot, és elrendelte új vezető ideiglenes kinevezését, valamint a minisztérium rendkívüli vizsgálatot indított.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.