Lázár elismerte: nem költöznek vidékre a minisztériumok

A 2014-ben meghirdetett program állítólag a tárcák ellenállásán bukott el.

MN
2017. 05. 22. 18:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Korábban a Honvédelmi Minisztériumot Székesfehérvárra, a Földművelésügyi Minisztériumot pedig Debrecenbe akarták költöztetni. A 2014-ben meghirdetett program eddig egy államtitkárság Kecskemétre költöztetéséig jutott, hétfőn pedig Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a vidék helyzetéről tartott parlamenti vitában azt mondta: a tárcák inkább a budai Várat választották.

A Hír TV tudósítása szerint a miniszter arról beszélt: még Orbán Viktor miniszterelnök sem tudta meggyőzni az érintetteket, hogy elmozdítsák a kormányzati struktúrát.

„A hétéves erőfeszítéseink ellenére csak a vidékfejlesztési államtitkárság emigrált Kecskemétre, a kormány többi része Budapesten állomásozik. A miniszterelnök által bevetett legteljesebb rábeszélőképesség ellenére sem lehetett mobilizálni a kormányzati struktúrát, ennyire centralizált még egy tízmilliós ország is, a kormányzati végrehajtó hatalom decentralizációnak nem voltak meg a föltételei.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.