Lázár ismét lecserélte luxusautóját

Skoda helyett Audival jár a kancelláriaminiszter. A régi kocsi nem volt strapabíró.

MN
2017. 05. 28. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kancelláriaminiszter márciusban tízmillió forintért egy négyéves Audi A6-ra cseréltette korábbi Skoda Superb autóját – közölte a Népszava megkeresésére a Miniszterelnökség.

Lázár szerint ugyanis a kocsi nem volt elég strapabíró, nem bírta a havi átlagos nyolcezer kilométeres futásteljesítményt, és emiatt sokszor meghibásodott.

Azt nem árulták el, hogy miért az Audira esett a választás,  azt viszont igen, hogy az autócsere mellett a fideszes politikus megtartotta korábbi rendszámát, ami 113 ezer forintba került. A rendszámhordozásra azért volt szükség, hogy a behajtási engedélyeivel ne legyen gond a jövőben sem.

Lázár János a benzinköltéseket tekintve is az Országgyűlés csúcstartója. 2015-ben például 4 millió forintot számoltatott el 88 ezer kilométernyi útra. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, ha teheti, mindennap ingázik Budapest és Hódmezővásárhely között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.