Orbán megerősítette, hogy számít Farkas Flóriánra

A kormányfő ugyanakkor azzal kerülte meg a kérdést, hogy a személyi döntéseket nem ő egy személyben hozza.

MN
2017. 05. 26. 10:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzet kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, Hódmezővásárhelyen megerősítette: személyes szándéka, hogy a jövőben Farkas Flóriánnal szeretné folytatni az együttműködést. Arról beszélt, hogy együtt kíván működni a cigányság szervezeteivel, személy szerint pedig mindig azzal, aki a legalkalmasabb. A kormányfő ugyanakkor azzal kerülte meg a kérdést, hogy a személyi döntéseket nem ő egy személyben, hanem a megfelelő testületek hozzák meg a Fideszben.

Lapunk csütörtökön írt arról, hogy a sorozatos botrányok ellenére a Fidesz Farkas Flórán miniszterelnöki biztossal és az általa vezetett Lungo Drommal készül a jövő évi parlamenti, majd az azt követő önkormányzati választásokra.

A Magyar Nemzet birtokába került dokumentum alapján a roma politikus a Fidesz Lendvay utcai székházában épp pénteken írja alá az együttműködési megállapodást Kövér Lászlóval, a kormánypárt választmányi elnökével.

Farkas Flóriánhoz és a korábban általa vezetett Országos Roma Önkormányzathoz (ORÖ) számos botrány kapcsolódik. A szervezetnél már legalább fél tucat nyomozás zajlik, egyebek közt hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok.

„Minden rendben, ne kérjetek semmit!” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Orbán Viktor az őt fogadó hódmezővásárhelyi polgármestert, Almási Istvánt. Később annyival korrigálta ezt, hogy „a Lázárék előtt nincs megcsinálva a járda”.

###HIRDETES2###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.