Tüntetést tartanak a 444.hu bántalmazott újságírónője mellett

Egymást érik a nem kormányzati sajtónál dolgozó újságírók inzultálásáról szóló hírek.

MN
2017. 05. 06. 10:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egymást érik a nem kormányzati sajtónál dolgozó újságírók inzultálásáról szóló hírek. Néhány napja a Hír TV egyik munkatársának csavarták ki a karját, csütörtökön pedig a 444.hu riporterét nem hagyták dolgozni. Beszámolója szerint a karjánál fogva lerángatták a lépcsőn, és a telefonját is elvette tőle Szabó László, a XI. kerületi önkormányzat fideszes kabinetvezető-helyettese. A kerületi Fidesz visszatámadt, és rágalmazás miatt feljelentést tesz.

A történtek miatt a „Nem maradunk csendben” nevű Facebook-csoport tüntetést szervez szombat délután 17 órára a budapesti, XI. kerületi Fidesz-iroda (1117 Budapest, Budafoki út 9.) elé. A meghívóban azt írják, hogy „az elmúlt időszakban a kormánypárti média és politikusok folyamatos verbális támadás alá vették a tőlük független, velük egyet nem értő sajtó munkatársait. Hazugságokat terjesztenek róluk, elszabotálják munkájukat, felvásárolják a kormánytól független médiatermékeket.

Nem válhat normává az újságírók megfélemlítése, bántalmazása.

Gyertek el a XI. kerületi Fidesz-iroda elé, és békésen, agresszió nélkül demonstráljunk. Mutassuk meg, hogy nem hagyjuk magukra a média munkatársait. Azt kérjük tőletek, hozzátok el a helyi és országos Fidesz-vezetésnek az ügy kapcsán címzett (lehetőleg nem trágár, és nem agresszív üzeneteiteket), és ragasszuk fel azt a Fidesz XI. kerületi irodájára!”

Eddig ezer ember jelezte, hogy ott lesz a tüntetésen, míg négyezer-ötszázan érdeklődnek az esemény iránt.

Mindeközben csütörtökön arról is beszámoltunk, hogy immár nem csak a Magyar Nemzetet, hanem az Index hírportált is totális kormányzati kommunikációs bojkott sújtja.

Németh Szilárdnak sajátos elmélete van a Fidesz fórumán vegzált újságíróban. A Fidesz-alelnöke Soros emberét látja a 444.hu újságírójában. A Hír Televízió felvétele.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.