Visszaszámlálás: Orbánnak 22 napja van

A miniszterelnöknek eddig a határidőig kell válaszolnia az EB felhívására.

MN
2017. 05. 03. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság április végén indított kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen a felsőoktatási törvény módosítása, az úgynevezett lex CEU miatt. A brüsszeli testület illetékes szóvivője sajtótájékoztatóján bejelentette, hivatalos felszólító levelet küldtek Magyarországnak, és ezzel megindult az eljárás a nemrég elfogadott törvénymódosítás ügyében. A magyar kormánynak egy hónapja van válaszolni, kifejteni saját érveit.

A CEU mellett kiállók most visszaszámlálót indítottak. A készítők közölték: remélik, hogy Orbán hallgatni fog arra a több tízezer emberre, aki utcára ment, hogy kiálljon az egyetem mellett, a sok jeles személyre, akik felszólaltak, az intézmények és a nemzetközi közösség véleményére. „Viszont ha nem hajlandó erre, akkor továbbra sem fogunk csendben maradni. Az óra elindult” – közölték.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.