Banki fülest kaptak a Hajdú pénzügyeit vizsgáló NAV-osok

Régóta kutatnak a műsorvezető cégei után, egy banki jelentés is felkeltette az adóhatóság figyelmét.

MN
2017. 06. 26. 9:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy osztrák banki jelentést is vizsgál a Hajdú Péter pénzügyeit ellenőrző Nemzeti Adó- és Vámhivatal; az adóellenőrök mintegy másfél éve vizsgálják a műsorvezetőhöz köthető társaságok pénzmozgását, és különösen volt cége, a Frizbi Entertainment Kft. ügyeire kíváncsiak – értesült a Bors.

A lap emlékeztet rá, a napokban NAV-osok szállták meg emiatt a TV2 budapesti, Róna utcai székházát is., hogy a Kft. és a kereskedelmi televízió szerződéseit vegyék górcső alá, különös tekintettel a 2014–2015-ös évre. Ebben az időszakban Hajdú cégének értékesítési bevétele 2,8 milliárd forint volt. Ugyanakkor a nyilvános mérlegszámokból az látszik, hogy míg 2014-ben 1 milliárd 6 millió forintos nettó árbevétel után 17 millió 932 ezer forint maradt adózás után, addig 2015-ben 1,8 milliárdos nettó bevételből sem sokkal több.

A két évben a költségek 8-900 millió forintot tesznek ki. Ez azt jelenti, hogy Hajdú cége csupán egyszázalékos haszonnal dolgozott, nagyon nagy költségek mellett.

A Bors megkereste Hajdú Pétert, aki nem tud róla, hogy bármilyen nyomozás is folyna ellene. „Ausztriában soha nem volt semmilyen számlám. Ellenőrzés folyik az egyik volt cégemnél. Adóellenőrzés keretében az összes partneri szerződést bekérték. Ez normál eljárás keretében folyik. Ez teljesen normális. Hangsúlyozom, külföldön az én cégemnek nem volt számlája. Információnk szerint az ellenőrzés több szálon folyik” – tette hozzá Hajdú.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.