„Hé, paraszt”: egymilliárdból megyen itt út Budára

Nem elírás: egymilliárd forintot költene a kormány Arany János Toldijának rajzfilmfeldolgozására.

MN
2017. 06. 28. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkét részes rajzfilmsorozatban dolgozzák fel Arany János Toldi című elbeszélő költeményét az Arany-emlékév alkalmából, a kormány pedig jelentős összeget, egymilliárd forintot szán a készítési költségekre az Emmi büdzséjéből – derül ki a kedd este közzétett Magyar Közlönyből.

A rendeletet a 444.hu szúrta ki először, a határozat szerint július 15-ig kell elkülöníteni a rajzfilmgyártásra szánt forrást.

Az összeg meglepően nagynak tűnik, igaz, fordítottak már ennél több forrást is hazai rajzfilm gyártására: a 3D-s, egész estés Vuk például 1,4 milliárd forintból készült az Index szerint – igaz, angol–magyar koprodukcióban, a Magyar Mozgókép Közalapítvány pedig összesen 75 millió forintot adott rá.

Kisebb büdzséből, 600 millió forintból került mozikba a Macskafogó 2., Jankovics Marcell 130 perces, monumentális animációs filmje, a madáchi létdrámát feldolgozó Az ember tragédiája pedig 620 millió forintos keretből készült el.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.