Hiába tiltakozott a baloldal, felavatták a Horthy-szobrot Budapesten

Az eklektikus műalkotás immár az eklektikus csillaghegyi hotel udvarán áll.

MN
2017. 06. 17. 19:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felavatták szombaton Budapesten, egy III. kerületi szálloda udvarán Horthy Miklós szobrát. Egy hónapon belül ez már a második emlék, amelyet az egykori kormányzónak állítottak: májusban Kálozon, a Zichy–Széchényi-kastély kertjében emeltek szobrot Horthynak. Abban az esetben először ugyan egy perkátai közterületre tervezték az emlékművet, de a nagy ellenállás miatt elvitték a kálozi magánterületre.

A mostani szoborállítást a Magyarok Világszövetsége szervezte. Az esemény meghívóján szerepelt az is, hogy a szervezet elnöke, Patrubány Miklós is beszédet mond.

A meghívóban Attila Nagykirály Hotelnek nevezett csillaghegyi szálloda épülete, amelynek udvarán a szobrot felavatták, épp annyira eklektikus stílusúnak tűnik fotósunk felvétele alapján, mint maga a műalkotás.

Az esemény előtt több civil szervezet és a DK is tiltakozott. Földi Judit, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja szerint elfogadhatatlan, hogy Horthy Miklósnak több szobra is van országszerte, az avatási ünnepségekhez pedig szerinte a Fidesz is asszisztál. „Horthy, hogyha nem is bizonyítottan, de háborús bűnös, részt vett sok magyar zsidó deportálásában” – hangsúlyozta a politikus.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.