Kósa Lajos szerint nincs okuk szakítani Farkas Flóriánnal

A Fidesz frakcióvezetője nem tud olyan eredményről, „amely megalapozná azt, hogy most vele szakítani kellene”.

MN
2017. 06. 19. 20:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lungo Drom múlt heti ebédnek álcázott kongresszusán ellenszavazat és tartózkodás nélkül, egyhangúlag újabb öt évre elnöknek választották Farkas Flóriánt, dacára annak, hogy Farkashoz és a korábban általa vezetett Országos Roma Önkormányzathoz számos botrány kapcsolódik. A szervezetnél már legalább fél tucat nyomozás zajlik, egyebek közt hivatali vesztegetés, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt is vizsgálódnak a hatóságok.

A Magyar Nemzet kérdésére Orbán Viktor miniszterelnök korábban megerősítette: személyes szándéka, hogy a jövőben Farkas Flóriánnal szeretné folytatni az együttműködést. Arról beszélt, hogy együtt kíván működni a cigányság szervezeteivel, személy szerint pedig mindig azzal, aki a legalkalmasabb.

Az RTL Klub híradója most Kósa Lajost kérdezte a csalással is gyanúsított Farkasról. A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta, nem tud olyan eredményről, „amely megalapozná azt, hogy most vele szakítani kellene.” Később azonban hozzátette, ha bebizonyosodik, „hogy ennyit meg annyit tett el, akkor természetesen újragondoljuk az együttműködést”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.