Uniós élelmiszercsomagon csap le a kormánypropaganda

A kormány plakátjait idéző üzenet van az élelmiszer-adományok dobozán, pedig az egészet az EU fizeti.

MN
2017. 06. 14. 7:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maga a szociális ügyekért felelős államtitkár, Czibere Károly adta át az első élelmiszercsomagokat kedden Vásárosnaményban abból a programból, amelyre egymilliárd forintot szánnak: az úgynevezett Rászoruló személyeket támogató operatív programban (RSZTOP) három megyében, Szabolcs-Szatmár-Beregben, Hajdú-Biharban és Borsod-Abaúj-Zemplénben kapnak havonta élelmiszer-adományt a háromévesnél fiatalabb gyermeket nevelő, hátrányos helyzetű családok.

Az első csomagok átadását természetesen bőven dokumentálta az MTI, a fotókból kiderül például az is, hogy mit tartalmaznak a dobozok. Egyebek mellett bébiételt, csemegekukorica-konzervet, sárgaborsót, étolajat, rizst, lisztet, tarhonyát és tartós tejet láthatunk az egyik képen. Ami ennél sokkal érdekesebb, az maga a kartondoboz: bár a csomagokat az Európai Unió pénzéből fizetik, a dobozokon a kormány plakátjairól – köztük az „Állítsuk meg Brüsszelt!” hirdetésekről – is jól ismert dizájnnal, kék alapon fehér betűkkel az áll:

„Ezt a csomagot Magyarország kormánya juttatta el önhöz és családjához.”

A biztonság kedvéért azért egy-egy narancssárga csík is felkerült a kék szín mellé, az Európai Unió ugyanakkor nem szerepel a dobozokon.

 ###HIRDETES###

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.