Adathalász csalók utaznak az Erste ügyfeleire

Ha e-mailben vagy sms-ben kérik be az ügyféladatait, ne válaszoljon – figyelmeztet a pénzintézet netbankos felülete.

MN
2017. 07. 19. 15:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimondottan az erstés ügyfelekre irányuló adathalász akcióra figyelmeztetett szerdán honlapján az Erste Bank.

A pénzintézet hangsúlyozza, hogy sem e-mailben, sem sms-ben nem kér be ügyféladatokat, tehát az ilyen levelekre jobb, ha nem is válaszolnak az érintettek, a csalóktól kapott linket pedig nem ajánlott megnyitni.

A bank úgy tudja, hogy az adathalásztrükk elsősorban az androidos mobilokra jelent veszélyt, ám nem kizárt, hogy más platformokon is megjelenik. Arra is felhívja a figyelmet, hogy a mobilokon érdemes kikapcsolni vagy tiltani a Biztonság/Alkalmazások telepítése ismeretlen forrásból opciót, és hasznos lehet a naprakész mobil-vírusvédelem is.

Az intézet kéri, hogy ha valaki mégis bedőlt a csalóknak, azonnal jelezze az [email protected] címen vagy az Erste TeleBank vonalán, a +36-1/298-0222-es számon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.