Egymillió eurót ajánlott Gyurcsány az Orbánt kompromittáló dokumentumért

A volt miniszterelnök már több hónapja ígéri: megszerzi azokat a papírokat.

MN
2017. 07. 05. 16:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyjából 1 millió eurót” ajánlott az állítólagos Orbán-dokumentumokért Gyurcsány Ferenc, aki már több hónapja ígéri: megszerzi azokat a dokumentumokat, amelyek nyilvánosságra hozatala után – a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke szerint – Polt Péter legfőbb ügyész „nem lesz abban a helyzetben, hogy ne indítson büntetőeljárást” – legalábbis ez derül ki a Magyar Narancs Gyurcsány Ferenccel készített interjújából, melynek előzetesét a lap online kiadása közölte.

Az interjú legnagyobb részében a dokumentumokról faggatják a DK elnökét, a volt kormányfő egyebek közt elmondta: miután látta a papírokat, most próbál megbizonyosodni azok hitelességéről.

A kérdésre, hogy nem merült-e fel benne, hogy másnak is kínálgatják megvételre a dokumentumot, azt mondta: „Itt nem az elsőség a kérdés, hanem az, hogy nyilvánosságra kerülnek-e vagy sem”, hozzátette, ha hitelesek az információk, akkor kifizet értük 300 millió forintot a pénzéből, de a megállapodás előtt Gyurcsány szerint fontos, hogy kiderüljön, kivel tárgyal, kinek az érdekét képviseli az a személy.

Gyurcsány korábban maga is nyíltan beszélt az Orbánt kompromittáló ügyekről: a Hír TV-nek nyilatkozva május 15-én azt állította, látta a miniszterelnök svájci és ázsiai bankszámláját, amin Orbán sok százmillió forintot tárolt – az ezt igazoló számlakivonatot pedig egy oroszos akcentussal beszélő közvetítő hozta el neki.

A volt miniszterelnök korábban többször is hangoztatta, szerinte a magyar kormányfő „Oroszország által zsarolható helyzetben van” – ő pedig mindent megtesz, hogy a szóban forgó dokumentumok a kezébe kerüljenek, és amint ez megtörténik, azokat a nyilvánosság elé tárja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.