Jobbik: Soroshoz hasonló bevándorláspárti üzletemberrel bizniszel a Fidesz

Az ellenzék szerint felmerül, mennyire hiteles a Fidesz politikája.

MN
2017. 07. 07. 11:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Miközben a kormány „egyfajta hadjáratot indított” Soros György ellen a migráció támogatásáért, egy „Soros György 2”-vel üzletel a Fidesz a letelepedési kötvények révén – mondta Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője az MTI tudósítása szerint pénteki sajtótájékoztatóján.

Lapunk írta meg elsőként, hogy Armand Arton, a magyar letelepedési kötvényeket forgalmazó Arton Capital vezetője egy globalizáció-, bevándorlás- és kvótapárti üzletember, aki 8 milliárd forinthoz jutott a magyar kötvényeken keresztül. Arton véleménye migrációs témában nem áll messze Soros Györgyétől, aki az elmúlt hónapokban a kormányzati kommunikáció központi szereplője. A Kanadában élő üzletembernek ugyanis az a programja, hogy az uniós országok kötvényprogramjaik értékének 2 százalékát fordítsák bevándorlók letelepítésére. Ez 11 milliárd forintot jelentene Magyarországon. Míg azonban Sorost egyértelműen közellenségként állítja be a propaganda, addig Artonnal üzletel a kabinet, sőt fizet neki, hogy gazdag bevándorlókat hozzon az országba.

Mirkóczki Ádám szerint felmerül, hogy mennyire hiteles a Fidesz politikája, hiszen Arton lényegében ugyanazt vallja, mint Soros György. Az ellenzéki párt szóvivője a „kötvénybiznisz” megszüntetését, a tranzakciók átvilágítását és elszámoltatást sürgetett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.