Majdnem kétmilliárdba kerül a budai Széllkapu

Egykor az Ipari Minisztérium állt a Margit körúton, jövőre már park lesz helyette.

MN
2017. 07. 05. 6:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Győztest hirdettek a budai Millenáris Széllkapu projekt parképítési munkáira kiírt közbeszerzési pályázaton: az Európai Unió Hivatalos Lapjában megjelent hirdetmény szerint az egykori – 2014-ben lebontott – Ipari Minisztérium Margit körúti épülete, illetve a mögötte található Ganz-gyár helyén megvalósuló, több mint 16 ezer négyzetméteres parkot a debreceni Parkertech Kft. valósíthatja meg. A nyertes ajánlat 1 milliárd 886 millió forint, egy kicsivel több, mint az eredetileg becsült 1,8 milliárd forint.

A hirdetmény szerint a győztesnek 2018 nyarán kell megvalósítania a parképítést, igaz, addig is el kell kezdenie előnevelni a növényeket. A parkba a hirdetmény szerint 328 előnevelt fa kerül, a cserjék pedig 5407 négyzetmétert foglalnak majd el. A tervezett tó felülete 651 négyzetméter, amiből 88 négyzetmétert borít majd növényzet. A Széllkapu különlegessége egy úgynevezett installáció, vagyis egy magas háló a Mammut felé eső oldalon, aminek 4766 négyzetméteres felületére növényeket futtatnak majd.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.