Másodfokon is pert vesztett Norbi, a fitneszguru

Bár a fogyókúrabizniszből él, azt sugallta, hogy megvásárolható a magyar táplálkozástudományi szakma.

Szabó Emese
2017. 07. 31. 13:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nemrég másodfokon is pert nyert Schobert Norbert ellen a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) – tudta meg lapunk. A szervezet személyiségi jogsértés miatt indított pert a fitneszguru ellen, mert az A nagy kalóriahazugság című könyvében azt állította: az MDOSZ fő támogatója a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Ez a kijelentés a szövegkörnyezettel együtt azt sugallja, hogy a hazai táplálkozástudományi szakma pénzért megvásárolható. Az emiatt indított pert a szervezet első fokon már megnyerte, most a Fővárosi Ítélőtábla hagyta helyben azt az ítéletet, amely szerint Norbi valótlan állításával megsértette a felperes jó hírnevét. A bíróság megtiltotta a kiadvány ezen tartalommal történő forgalmazását is.

A fitneszgurunak nemcsak a hazai, hanem a brit dietetikus szövetséggel is volt afférja. Az a hír még tavaly márciusban röppent föl, mely szerint a Brit Dietetikusok Szövetsége meghívta soraiba Norbit és az Update-et. Alapja az volt, hogy a fitneszguru Facebook-oldalán közzétette: a világ legnagyobb és legrégebbi táplálkozástudományi társasága az „Eating well, Living well” programba invitálta. Hozzátette, hogy minderre nagyon büszke, a szakma itthoni támadásait pedig nem is érti. Szintén posztjában írta, hogy ezáltal programjuk és termékeik a világ 200 ezer szakemberéhez jutnak el.

Az örömhírt a BÉT honlapján is közölték, akkor ugyanis még tőzsdén volt a cég. Azóta kiderült: a brit szövetséggel kapcsolatos hír a valóságot finoman szólva sem fedte. A céget azóta a tőzsdén sem jegyzik, távozásukon a kisbefektetők rengeteget buktak.

Olasz kalandok

Kisebb kommentháború lett abból, hogy Norbi a sajátmárkás tésztáját főzette-e ki egy olasz étteremben vagy sem – írja az Index. A fitneszguru azt állította vasárnapi facebookos bejegyzésében, hogy egy olaszországi étteremben a saját spagettijéből főzette a vacsoráját. Így szerinte ugyanannyi szénhidrát volt az étel két fő részében, a spagettiban és a tenger gyümölcseiben.

Mindehhez a herevasalása miatt sokat emlegetett Berki Krisztián is hozzászólt: a celeb belinkelte azt a jesolói helyet, ahol történt az eset.

A magas labdát egy „civil” csapta le, aki nemes egyszerűséggel ellátogatott az étterem Facebook-oldalára, és megkérdte, mi történt. Meglepő módon azt a választ kapta, hogy semmi ilyesmi, mert a hely csak saját alapanyagot használ, nem főznek meg olyasmit, amit a vendég hoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.