Nemrég másodfokon is pert nyert Schobert Norbert ellen a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) – tudta meg lapunk. A szervezet személyiségi jogsértés miatt indított pert a fitneszguru ellen, mert az A nagy kalóriahazugság című könyvében azt állította: az MDOSZ fő támogatója a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Ez a kijelentés a szövegkörnyezettel együtt azt sugallja, hogy a hazai táplálkozástudományi szakma pénzért megvásárolható. Az emiatt indított pert a szervezet első fokon már megnyerte, most a Fővárosi Ítélőtábla hagyta helyben azt az ítéletet, amely szerint Norbi valótlan állításával megsértette a felperes jó hírnevét. A bíróság megtiltotta a kiadvány ezen tartalommal történő forgalmazását is.
A fitneszgurunak nemcsak a hazai, hanem a brit dietetikus szövetséggel is volt afférja. Az a hír még tavaly márciusban röppent föl, mely szerint a Brit Dietetikusok Szövetsége meghívta soraiba Norbit és az Update-et. Alapja az volt, hogy a fitneszguru Facebook-oldalán közzétette: a világ legnagyobb és legrégebbi táplálkozástudományi társasága az „Eating well, Living well” programba invitálta. Hozzátette, hogy minderre nagyon büszke, a szakma itthoni támadásait pedig nem is érti. Szintén posztjában írta, hogy ezáltal programjuk és termékeik a világ 200 ezer szakemberéhez jutnak el.
Az örömhírt a BÉT honlapján is közölték, akkor ugyanis még tőzsdén volt a cég. Azóta kiderült: a brit szövetséggel kapcsolatos hír a valóságot finoman szólva sem fedte. A céget azóta a tőzsdén sem jegyzik, távozásukon a kisbefektetők rengeteget buktak.
Olasz kalandok
Kisebb kommentháború lett abból, hogy Norbi a sajátmárkás tésztáját főzette-e ki egy olasz étteremben vagy sem – írja az Index. A fitneszguru azt állította vasárnapi facebookos bejegyzésében, hogy egy olaszországi étteremben a saját spagettijéből főzette a vacsoráját. Így szerinte ugyanannyi szénhidrát volt az étel két fő részében, a spagettiban és a tenger gyümölcseiben.
Mindehhez a herevasalása miatt sokat emlegetett Berki Krisztián is hozzászólt: a celeb belinkelte azt a jesolói helyet, ahol történt az eset.
A magas labdát egy „civil” csapta le, aki nemes egyszerűséggel ellátogatott az étterem Facebook-oldalára, és megkérdte, mi történt. Meglepő módon azt a választ kapta, hogy semmi ilyesmi, mert a hely csak saját alapanyagot használ, nem főznek meg olyasmit, amit a vendég hoz.