Olimpiai bajnokkal erősítenek Vonáék

Steinmetz Ádám a párt országgyűlési képviselőjelöltje lesz.

MN
2017. 07. 19. 14:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön délelőtt tíz órakor sajtótájékoztatón mutatja be a Jobbik olimpiai bajnok országgyűlési képviselőjelöltjét, Steinmetz Ádám vízilabdázót. Az eseményen Dúró Dóra országgyűlési képviselő beszél majd.

Júniusban a Vasas hivatalos oldalán jelent meg egy interjú, amelyből kiderült, hogy Steinmetz – aki a Vasas vízilabda-utánpótlásának szakmai vezetője volt – távozik posztjáról. A sportoló akkor azt mondta, „az elmúlt három évben két lovat ültem meg egy fenékkel, az utánpótlás vezetése mellett aktívan játszottam a felnőttcsapatban. A közelmúltban pedig kaptam egy olyan lehetőséget a sport világán kívülről, amellyel szerettem volna élni. Ennek a részletei még nem publikusak, de érthető módon egy harmadik »ló« már túl sok lett volna”.

Steinmetz Ádám, a kétszeres olimpiai bajnok Steinmetz Barnabás öccse a KSI-ben kezdte pályafutását, majd 1996-ban a Ferencvároshoz igazolt. A 2000–2001-es szezontól a Vasas SC-ben játszott, 2001-ben Magyar Kupát nyert. A következő évben klubjával Magyar Kupa- és KEK-győztes lett, a válogatottal olimpiai bajnok és világligagyőztes volt. A Vasassal 2005 őszén is megnyerte a Magyar Kupát, 2006-ban pedig az Euroliga negyeddöntőjéig jutottak.

A 2008–2009-es szezontól a montenegrói Primorac Kotorban szerepelt. Új csapatával 2009-ben megnyerte az Euroliga döntőjét. Ebben az évben nyakműtétje volt, emiatt kimaradt a vb-re készülő válogatottból. Májusban újra a Vasashoz igazolt, és a vízilabda Bajnokok Ligájában az együttessel bejutott a négyes döntőbe, ahol negyedik lett. Tagja volt a londoni olimpián ötödik helyen végző válogatottnak.

Steinmetz Ádám 2012 októberében a MOB környezetvédelmi bizottságának alelnöke lett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.