Sértődötten távozott saját sajtótájékoztatójáról Halász János

A kormánypárti frakció szóvivője összeszólalkozott az N1TV újságírójával.

MN
2017. 07. 11. 15:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sajtótájékoztatón szólalkozott össze Halász János, a kormánypárti frakció szóvivője az N1TV újságírójával. Az eseményen a többi jelen lévő nem tudott kérdést feltenni, mivel Halász végül felháborodottan elhagyta a termet.

A sajtótájékoztatón egyébként Halász arról beszélt: a Fidesz választ vár Vona Gábortól, a Jobbik elnökétől azzal kapcsolatban, tudott-e arról, hogy „a Jobbik antiszemita politikusa, Kulcsár Gergely feltehetően egy fiatalkorúval folytatott viszonyt”. Az ügyben folyó per tanúira hivatkozott, akik szerint a Jobbik elnöke tudott a fiatalkorú megrontásáról. Kulcsár Gergely „több alkalommal is nyíltan antiszemita kijelentést tett, tulajdonképpen tagadja a holokausztot, beleköpött a Duna-parti cipőkbe, amely a Dunába lőtt zsidóknak állít emléket, és arra is volt példa, hogy újévi jókívánságként horogkeresztet is szétküldött párttársainak egy körlevélben” – fogalmazott.

Az N1TV újságírója jelentkezett, Halász pedig rögtön leszögezte, hogy most a témával kapcsolatban lehet kérdést feltenni, mert „ez a szokásunk”, más témában viszont utána szívesen válaszol, hogyha „olyan a helyzet”.

Az újságíró arra volt kíváncsi, hogy – mivel azt mondták, Kulcsár fiatalkorút rontott meg – fordultak-e a hatósághoz. Halász közölte, zajlik egy per ahol tanúk is állították ezt. „Nyilvánvaló, és biztos hallotta, amit elmondtam az antiszemita politikus kapcsán”, és hogy ő „miket mondott, miket mutatott magáról”, és ezek alapján szerinte teljesen jogos, amit mond – jelentette ki.

Majd Halász szembement a „szokásokkal”, és hirtelen témát váltott: közölte az újságíróval, hogy „ön az N1TV-től jött”, melynek a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány a kiadója, ami „a Jobbik pártalapítványától az elmúlt években nagyon sok pénzt kapott”.

Az újságíró ezen a ponton közbevágott, és megjegyezte, Mészáros Lőrinc az Echo TV és Andy Vajna a TV2 tulajdonosa, a köztévé pedig a Fideszé.

„Örülök, hogy jobbikos újságíróként itt van, és tulajdonképpen politikusként próbál viselkedni, ez egy sajtótájékoztató” – jelentette ki Halász, majd a többi jelenlévőhöz fordult. Azt mondta, a „Jobbik pártkatonái jelen vannak a sajtótájékoztatón, ez nagyon szomorú, de tudnak az alapítványuknál a kasszához fordulni” – magyarázta, ügyet sem vetve az újságíró válaszára.

„A többiek itt sajnos kérdezni sem tudnak” – zárta le az eseményt Halász, majd elindult a kijárat felé. „Próbáljon meg viselkedni sajtótájékoztatón!” – vetette oda az N1TV újságírójának, majd elhagyta a termet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.