A vb soha nem érhet véget: újabb 400 milliós tétel bukott ki

A vizes világbajnokság már egy hónapja lefutott, de ez nem lehet a költekezés akadálya.

MN
2017. 08. 26. 18:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szinte nincs olyan nap, hogy ne nőne tovább a vizes vb büdzséje, függetlenül attól, hogy a program egy hónapja lezárult, és már a mastersrendezvényeken is túl vagyunk.

Ezúttal a városligeti medencét és a szinkronúszáshoz köthető helyszíneket építő Penta Industry Kft. jött rá, hogy a beruházásra kapott 4,89 milliárd forint kevés lesz – így további 399 millió forintnyi közpénzt kért és kapott az „előre nem látott” helyreállítási feladatokra a Bp2017 Kft.-től. Az erről szóló dokumentum az EU-s közbeszerzési értesítőben jelent meg, itt fedezte fel az Átlátszó blog.

Pénteken írtuk meg, hogy 104 millió forinttal drágult a Batthyány térre épített úszótorony. Igaz, az építményt már lebontották, de mobil gátnak kell védenie a Duna medrében hagyott betonplatformot, ezért kerül még többe az alaphangon is hárommilliárdos beruházás.

Augusztus 16-án pedig a Fina-bajnokság balatonfüredi helyszínéről derült ki, hogy az ismert költségeken túl tovább 260 millió forintot költöttek egy parkoló térkövezésére és egy összekötő útra.

Az Átlátszó összegzése szerint a nyilvánosságra hozott szerződések szerint eddig nettó 106,2 milliárd forintba, vagyis bruttó 134,8 milliárdba került a 2017-es vizes vb – és ezek csak a már ismert költségek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.