Bizalmi ember felügyeli az összes fővárosi közbeszerzést

Torma Szilvia neve az I. kerületi önkormányzati lakásbérleti botrány miatt vált országosan ismertté.

MN
2017. 08. 30. 13:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új ügyvezetőt nevezett ki szerdán a Fővárosi Közgyűlés a Fővárosi Közbeszerzési Kft. élére. Torma Szilvia már korábban is a társaság egyik vezetője volt, az előző ügyvezető májusi lemondása után gazdasági helyettesként az általános ügyvezető-helyettessel együtt gyakorolta az irányítási jogokat, de mostantól teljes jogkörrel, egymagában lesz a cégvezető, így egyebek mellett a 3-as metró felújításának közbeszerzéseiért is ő felel.

A nemrég módosított fővárosi szabályok szerint ez a vállalat lesz a felelős a város minden százötvenmillió forint fölötti közbeszerzésének lebonyolításáért, tehát közpénzek százmilliárdjai múlnak Torma Szilvia tevékenységén. Már májusban megírtuk, hogy őt szemelték ki az eddig sikertelenül működő Fővárosi Közbeszerzési Kft. élére. Ellenzéki vélemények szerint épp azért, mert belső fideszes érdekkörök azt akarják, hogy Torma Szilvia vezényelje le a metrótendereket.

Az biztos, hogy jó kormánypárti kapcsolatai vannak, hiszen 2010-ben Nagy Gábor Tamás fideszes I. kerületi polgármester kabinetjének önkormányzati koordinátora volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló főosztályának vezetője lett, illetve a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottsági elnöke is volt.

Torma neve mégis azzal vált ismertté, hogy kiderült, az előző ciklusban a valós piaci ár harmadáért, havi kilencvennyolcezer forintért bérelt a Budavári Önkormányzattól egy 86 négyzetméteres lakást a Hess András téren, a Mátyás-templom mellett.

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője szerint felháborító a Fővárosi Közbeszerzési Kft. új vezetőjének kinevezése, amely ráadásul „csak egy példa abból a számtalan esetből, ami a Fidesz-uralta Magyarországot jellemzi”. A képviselő egyebek mellett kifogásolja Torma egymillió-négyszázötvenezer forintos fizetését is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.