Helyi népszavazást akarnak a budapesti bulinegyedben az ellenzékiek

Felfednék, hogy vannak-e vendéglátóipari érdekeltségeik az erzsébetvárosi önkormányzati képviselőknek.

Molnár Richárd
2017. 08. 15. 6:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyílt levélben kérte rendkívüli testületi ülés összehívását Budapest VII. kerületének polgármesterétől, a fideszes Vattamány Zsolttól a kerület két ellenzéki (DK–MSZP–Együtt–PM–Füge) önkormányzati képviselője, Szűcs Balázs és Ujvári-Kövér Mónika, valamint Oláh Lajos független országgyűlési képviselő. A politikusok azt szeretnék, ha az ülésen kizárólag az úgynevezett bulinegyed – azaz Belső-Erzsébetváros szórakozóhelyekkel sűrűn tűzdelt része – problémáival foglalkoznának.

Úgy fogalmaztak, az ott élők évek óta vívják elkeseredett harcukat az önkormányzattal, különféle szervekkel, többnyire sikertelenül: csak az elhúzódó pereket, megválaszolatlan leveleket látják, és továbbra is a dübörgő zene, az éjszakai randalírozás, az utcai kosz, a drogárusítás és a nyílt színi prostitúció árnyékában kell élniük. A helyzetet súlyosbítja, hogy 2010 óta a többszörösére emelkedett a szórakozóhelyek száma a kerületben, és a kialakult állapotot még inkább nehezítette annak a Fidesz által benyújtott törvényjavaslatnak az elfogadása, amely csorbította a társasházak döntési jogát.

Az ellenzéki képviselők azt javasolják, hogy a testületi ülés előtt vagy az ülésen a képviselő-testület minden tagja szóban vagy írásban nyilatkozzon: bármikor a múltban és jelenleg sem neki személyesen, sem közeli hozzátartozójának, sem az érdekeltségébe tartozó cégének és annak beosztottjainak nincs tulajdonjoga, nincs üzleti érdekeltsége és nem is tervez szerezni Belső-Erzsébetváros területén működő bármely vendéglátóipari és/vagy idegenforgalmi és/vagy szállodaipari egységben.

A nyílt levél szerzői továbbá azt is javasolják, a testületi ülés után egyeztessenek olyan kérdésekről, amelyek egy helyi népszavazás kérdései lehetnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.