Kacsa volt Gyurcsány feleségének miniszterelnök-jelöltsége

A DK alelnöke a Hír TV műsorában tagadta a kormányközeli Figyelő értesülését. Dobrev Klára nem lesz a baloldal kormányfőaspiránsa.

MN
2017. 08. 23. 8:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ez láthatóan olyan álhír, amellyel ma sokakat szórakoztatnak. Valószínűleg azok találták ki, akiknek az a fontos, hogy olyan dolgokról essen szó egészségügy vagy oktatás helyett, amely inkább szórakoztató, mintsem fontos, az embereket érdeklő megoldás” – jelentette ki Varju László, a Demokratikus Koalíció alelnöke a Hír TV Reggeli járat című műsorában annak kapcsán, hogy kedden a kormányközeli Figyelő baloldali forrásokra hivatkozva arról írt, hogy Gyurcsány Ferenc hajlandó elállni az indulástól, ha cserébe felesége lehet a közös lista miniszterelnök-jelöltje.

Varju hozzátette: a DK elkötelezett, hogy az oktatásról és az egészségügyről, a valós problémákról essen szó, ezért szeptember 2-án politikai nagygyűlést tartanak a Nyugati téren.

A miniszterelnök-jelöltsége azért is meglepő, mert Dobrev Klára a Magyar Narancsnak adott tavaly novemberi interjúban egyértelműen kijelentette: nem lesz baloldali kormányfőjelölt. Mint akkor elmondta, többen is felvetették az ötletet, de kisfia és épülőben lévő tanácsadó cége miatt nem tudna teljes állásban politikával foglalkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.