Kampányüzemmódba kapcsol az ellenzék is

Vidéken készül az őszi parlamenti szezonra az MSZP és a Jobbik frakciója. Az LMP még nem döntött.

Katona Mariann
2017. 08. 26. 10:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gőzerővel kezdi a felkészülést minden ellenzéki párt a jövő tavaszi országgyűlési választás kampányára az őszi parlamenti ülésszak előtt. Hagyomány szerint – akárcsak a kormánypártok – az MSZP, a Jobbik és az LMP frakciója is összeül a szeptember 18-án induló országgyűlési szezon előtti napokban.

Szeptember 13-tól, vagyis szerdától péntekig Siófokon tart kihelyezett frakcióülést a Jobbik. Az egyébként zárt körben zajló rendezvény az eddig megszokottak szerint Vona Gábor pártelnök politikai helyzetértékelésével kezdődik. A frakcióülés fő témája értelemszerűen a választásra való készülés lesz, de hangsúlyt kap a párt által kijárt béruniós kezdeményezés, illetve az ahhoz kötődő, már zajló aláírásgyűjtés is. Jobbikos forrásaink szerint a helyszínválasztást indokolja, hogy „a Balaton felvásárlása” is szóba kerül. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó az utóbbi hónapokban több kempinget megszerzett a tó körül, és cége a balatoni rádiót is megvette. Ehhez kapcsolódik, hogy jövő kedden a Balaton körüli választókerületek országgyűlési jelöltjei – köztük a Somogyban induló Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó – bemutatják a Jobbik Balaton-programját.

Ugyancsak szeptember 13-tól két napon át Hajdúszoboszlón ülésezik az MSZP. Tóth Bertalan frakcióvezető a Magyar Nemzetnek elmondta, a képviselőcsoport teljes kampányüzemmódba kapcsol, ennek tervezéséről és részleteiről fognak egyeztetni. Az első nap délelőttjén frakcióülést tartanak – itt elsősorban az őszre várható törvényalkotás lesz a téma –, majd délután az elnökséggel együtt üléseznek. Ezen már értelemszerűen részt vesz a parlamenti mandátummal nem bíró Molnár Gyula pártelnök, illetve Botka László miniszterelnök-jelölt is. A szocialista képviselők a második napon – Tóth Bertalan elmondása szerint – a környező településekre mennek el és intézményeket látogatnak meg, amolyan előkampányt tartanak a térségben.

Összeül a parlamenti üléskezdés előtt az LMP frakciója is, de ennek részleteiről az elnökséggel együtt csak jövő héten fognak dönteni. Kanász-Nagy Máté szóvivő ugyanakkor lapunknak nyilatkozva biztosnak nevezte: a fő témák között lesz, hogy a jövőben is mindent megtegyenek a parlamentben az orosz-, illetve az atomfüggőség ellen, továbbá az ország „putyinizálódásának” megakadályozásáért. Az őszi szezonban folytatják majd a harcot a devizahitelesek megmentése érdekében, valamint az egyszülős családok megsegítéséért.

Az már korábban kiderült, hogy a Fidesz és a KDNP Velencén tartja kihelyezett frakcióülését, előtte pedig szeptember 2-án Kötcsén Orbán Viktor miniszterelnök tart politikai helyzetértékelést zárt körben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.