Komoly konvoj: így húzott el a reptér felé Putyin kocsioszlopa

Lencsevégre kaptuk, megmutatjuk!

Fokasz Oresztész
2017. 08. 28. 19:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Este fél kilenc előtt nem sokkal haladt el a Vlagyimir Putyin orosz elnököt szállító konvoj a budapesti Könyves Kálmán körút és az Üllői út kereszteződésében, a Népligetnél a ferihegyi repülőtér felé.

A környéket néhány percre lezárták, a forgalmas útszakaszokon teljes csend állt be, egészen addig, amíg meg nem érkeztek a politikust szállító, kísérő autók és helikopterek. A konvojban rendőrségi, tűzoltósági és mentőjárművek egyaránt láthatók, természetesen a „nagy fekete autók” mellett:

Néhány órával korábban egyébként ugyanezen az útvonalon és ugyanígy húzott el az orosz elnök, csak akkor az ellenkező irányba, a hazai politikai ellenzék rosszallását kiváltva. A cselgáncs-világbajnokságon tette tiszteletét egy villámlátogatás erejéig, s bár a megnyitót lekéste, azért Orbán Viktorral tárgyalt, sajtójelentések szerint főleg a nagy közös energetikai projektekről, így például Paks II.-ről és gázszállításokról. A látogatásról bővebben itt olvashat.

Vlagyimir Putyin és kísérete három repülőgéppel érkezett a magyar fővárosba, amelyek különböző útvonalakon, Szlovákia illetve Románia felől léptek be a légtérbe, majd ugyanígy távoztak is Moszkva és Szocsi felé.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.