Meghosszabbítják a bevándorlás okozta válsághelyzetet

A kormányszóvivő szerint a szigorú határellenőrzésre az Európát ért terrortámadások miatt van szükség.

MN
2017. 08. 30. 11:09
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány a belügyminiszter javaslatára úgy döntött, hogy a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet fél évvel, 2018. március 7-ig meghosszabbítja – mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő a szerdai kormányülés szünetében az MTI-nek.

A kormányszóvivő emlékeztetett arra, hogy Pintér Sándor belügyminiszter múlt héten tett javaslatot a kabinetnek a szeptember 7-én lejáró, tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet meghosszabbítására.

Kovács Zoltán hangsúlyozta: a nyáron bebizonyosodott, hogy a tömeges bevándorlás következtében nőtt Európában a terrorveszély, ezért a magyar emberek biztonsága érdekében továbbra is szükség van a határok szigorú ellenőrzésére.

A kormányszóvivő beszámolt arról is, hogy a kormány szerdai ülésén áttekintette az Európai Bizottság Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárásának legutóbbi történéseit, és megállapította, hogy Lengyelország a kettős mérce áldozata.

Közölte: a magyar kormány bírálja az Európai Bizottság döntését, mert egyértelműen bebizonyosodott, hogy a gyakorlatban az unió tagállamait nem azonos feltételek mentén ítéli meg.

A kettős mérce alkalmazását Magyarország kormánya elvi alapon elutasítja, és felszólítja a bizottságot, hogy feladatának megfelelően legyen a szerződések őre, és ne foglalkozzon politikai ügyekkel – fogalmazott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.