Nagyon drágán vesz egy flottára való Suzukit a rendőrség

A rendőrautóvá alakított Suzukik a listaárnál jóval többe, egyenként 8,5 millió forintba kerülnek.

MN
2017. 08. 01. 8:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bruttó 2 milliárd 140 millió forintért vásárol két közbeszerzés eredményeként 250 darab, már rendőrségi használatra átalakított Suzuki Vitarát az ORFK – írja a Vezess.hu. Az autók ára tehát darabonként több mint bruttó 8,5 millió forint. Az autó civil változata ennél jóval olcsóbb, a Suzuki oldala szerint a listaár ezzel a motorral és felszereltséggel 7,11 millió forintról indul.

A 8,56 milliós ár tartalmazza a dízelmotoros, GL+ felszereltségű autókat, járművenként négy darab kerékre szerelt téli gumit, valamint a megkülönböztető jelzéseket, a rendőrségi matricákat és az egyéb kiegészítő rendészeti eszközöket, valamint mindezek felszerelését – közölte az ORFK.

Az autók megvásárlása mellett a beszerzés része még egy 582 millió forintos szervizcsomag is. Az 5 évig (vagy 200 ezer futott kilométerig) érvényes szervizelés költsége járművenként és havonta bruttó 38 ezer forint.

A rendőrautóvá alakított Suzukik tervezett átadási ideje a harmadik negyedév.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.