Nem indítanak nyomozást a Soros-plakátok kihelyezése miatt

Hadházy amiatt tett feljelentést, mert szerinte feleslegesen költött el a kormány 5,6 milliárd forintot.

MN
2017. 08. 02. 14:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította a Fővárosi Főügyészség Hadházy Ákos feljelentését, amelyet a Soros-plakátok kihelyezése miatt tett – írja az Index.

Az LMP társelnöke hűtlen kezelés elkövetése miatt tett feljelentést, mert szerinte feleslegesen költött el a kormány 5,6 milliárd forintot a „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén” plakátokra. Hadházy szerint a közpénzt olyan célra kellene elkölteni, amely a kormány feladatainak ellátásához szükséges, ezeknek a plakátoknak a kihelyezése pedig szerinte nem ilyen.

Az elutasítást az ügyészség azzal indokolta, hogy társadalmi célja van a plakátnak, ugyanis Soros hatalmas arcképén kívül szerepel rajta a nemzeti konzultáció eredménye is, azaz a „99 százalék elutasítja az illegális bevándorlást” szöveg. Az eredmény kommunikálása pedig azért szükséges, hogy ellássa információval az állampolgárokat.

Vagyis az ügyészség szerint a plakátokon „a kormányzati döntéshez kapcsolódás kimutatható”. Az ügyészség az indoklásban hozzátette, a plakátkampány morális megítélése és az azzal összefüggő társadalmi-politikai nézetkülönbség a büntetőjog körén kívül esik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.