Rakpartfelújítás Budán, dugók lesznek a Petőfi hídnál

Forgalomkorlátozások lesznek a budai Műegyetem rakpart és a Petőfi híd le- és felhajtóinak felújítása miatt.

2017. 08. 07. 14:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Augusztus 10-étől, csütörtöktől kezdődően várhatóan december 10-éig, vasárnapig a Műegyetem rakpart felújítási munkálatai miatt jelentős forgalomkorlátozások lesznek a Petőfi híd környékén – közölte a Magyar Nemzettel a Főpolgármesteri Hivatal. Tájékoztatásuk szerint a Fővárosi Önkormányzat saját forrásaiból nemcsak a budai rakparti útszakasz újul meg a Bertalan Lajos utca és a Petőfi híd déli lehajtója között, hanem a híd le- és felhajtói is. Mint írták, a komplex szemléletű rekonstrukció keretében kerékpárutakat, járdákat is kiépítenek, a rakpart Dunához közelebb eső oldalán pedig új parkolóhelyeket alakítanak ki. Ezzel párhuzamosan a közvilágítási hálózatot és a csatornarendszert is felújítják, átépítik a jelzőlámpás hálózatot, és forgalomfigyelő kamerákat szerelnek fel. Már csütörtökön lezárják a Petőfi híd északi le- és felhajtóját, a Műegyetem rakparton irányonként egy-egy sávot szintén lezárnak a forgalom elől. A városházán kiemelték: várhatóan november végéig a budai alsó rakpartra vezető lehajtót is lezárják.

Az autósoknak érdemes a Rákóczi hídi lehajtót használni ebben az időszakban, mert egyben a közúti és kerékpáros forgalmi rend is megváltozik, valamint az érintett BKK-járatok útvonala is módosul. A déli, azaz a Rákóczi hídhoz közelebb eső fel- és lehajtó egyelőre továbbra is használható lesz, csak útszűkület miatt szükséges nagyobb figyelemmel vezetni. Itt a forgalmat várhatóan augusztus 21-étől, hétfőtől egyirányúsítják a rakpart irányában. A Műegyetem rakpart teljes felújítandó szakaszán már hétfőtől tilos a parkolás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.